Galletto
REZERVĂUNLOC.RO
9.0
Mâncare
9.0
Atmosferă
9.0
Servire
Adriana Popescu
Deschis de ceva timp pe strada Căderea Bastiliei 78 (în locul fostului restaurant Sangria), Galletto are două caracteristici mai diferite în peisajul restaurantelor bucureștene - amenajarea de gradină urbană suspendată, cu palmieri înalți și multe plante - și vedeta meniului - cocoșelul crescut la ferme organice din Valle Spluga, rumenit la jar.
Galletto vine, așadar, la mese în porții generoase (cam de o jumătate de kilogram), marinat, am înțeles, înainte de a fi gătit cu ceva condimente, foarte gustos, fraged, iar sosul casei - maioneză cu usturoi - îl completează fericit. Vă recomand să nu vă formalizați cu furculița - e mai ușor de mâncat direct de pe copănele :D și de aia și primiți șervețele umede la masă.
Puteți cere la el garnitură la alegere: legume la grătar/ cartofi prăjiți/ broccoli/ sparanghel sotat în unt, ciuperci sote, salată ș.a. ș
Meniul restaurantului este italian, de la aperitivele specifice - burratta, tartar, platouri cu brânzeturi și salamuri premium, fructe de mare precum baby calamari în unt și usturoi - si ei gustoși și proaspeti, caracatiță la gratar, hamsii, calamari și creveți prajiți, diferiți pești la grătar sau în cuptor, paste și pizza.
La categoria pește, am remarcat calcanul la cuptor, levrecul și somonul la grătar (care arată foarte bine), iar la feluri principale din carne, pieptul de rață cu sos de fructe de pădure.
Salatele au și variante light cu somon, ton, andive, rosii cherry, porumb, carne de vită, caracatiță. Și deserturile sunt bune, eu am gustat tortul casei cu mascarpone și dulceață de caise, foarte delicat texturat și refreshing - și un pic din tiramisu, dar mai găsiți și souffle de ciocolată, cheese cake și gelato.
Periodic, au loc seri aici de muzică live, cu coveruri mai vechi și mai noi.
În concluzie un loc foarte draguț, relaxant, cu mâncare bună, pe care l-aș recomanda de ieșit la o cină in familie și pentru un eveniment aniversar, un party cu prietenii. Dar merge foarte bine și pentru prânzuri de business și ieșiri în doi, în zonele mai intime de canapele.
Ca prețuri orientative, cocoșelul la jar este 30 de lei simplu sau 35 cu garnitură, o porție de pește 37-55 lei, fructele de mare pe la 49 de lei, platourile de mezeluri 30 lei, carapccio de vită 37 lei, un desert 20 de lei.
Notă. Prețul afișat pentru mâncare este cel al cocoșelului la jar cu garnitură (29.90 lei este simplu), iar cel afișat pentru băutură este prețul mediu pentru o sticlă de vin.
Deschis de ceva timp pe strada Căderea Bastiliei 78 (în locul fostului restaurant Sangria), Galletto are două caracteristici mai diferite în peisajul restaurantelor bucureștene - amenajarea de gradină urbană suspendată, cu palmieri înalți și multe plante - și vedeta meniului - cocoșelul crescut la ferme organice din Valle Spluga, rumenit la jar.
Galletto vine, așadar, la mese în porții generoase (cam de o jumătate de kilogram), marinat, am înțeles, înainte de a fi gătit cu ceva condimente, foarte gustos, fraged, iar sosul casei - maioneză cu usturoi - îl completează fericit. Vă recomand să nu vă formalizați cu furculița - e mai ușor de mâncat direct de pe copănele :D și de aia și primiți șervețele umede la masă.
Puteți cere la el garnitură la alegere: legume la grătar/ cartofi prăjiți/ broccoli/ sparanghel sotat în unt, ciuperci sote, salată ș.a. ș
Meniul restaurantului este italian, de la aperitivele specifice - burratta, tartar, platouri cu brânzeturi și salamuri premium, fructe de mare precum baby calamari în unt și usturoi - si ei gustoși și proaspeti, caracatiță la gratar, hamsii, calamari și creveți prajiți, diferiți pești la grătar sau în cuptor, paste și pizza.
La categoria pește, am remarcat calcanul la cuptor, levrecul și somonul la grătar (care arată foarte bine), iar la feluri principale din carne, pieptul de rață cu sos de fructe de pădure.
Salatele au și variante light cu somon, ton, andive, rosii cherry, porumb, carne de vită, caracatiță. Și deserturile sunt bune, eu am gustat tortul casei cu mascarpone și dulceață de caise, foarte delicat texturat și refreshing - și un pic din tiramisu, dar mai găsiți și souffle de ciocolată, cheese cake și gelato.
Periodic, au loc seri aici de muzică live, cu coveruri mai vechi și mai noi.
În concluzie un loc foarte draguț, relaxant, cu mâncare bună, pe care l-aș recomanda de ieșit la o cină in familie și pentru un eveniment aniversar, un party cu prietenii. Dar merge foarte bine și pentru prânzuri de business și ieșiri în doi, în zonele mai intime de canapele.
Ca prețuri orientative, cocoșelul la jar este 30 de lei simplu sau 35 cu garnitură, o porție de pește 37-55 lei, fructele de mare pe la 49 de lei, platourile de mezeluri 30 lei, carapccio de vită 37 lei, un desert 20 de lei.
Notă. Prețul afișat pentru mâncare este cel al cocoșelului la jar cu garnitură (29.90 lei este simplu), iar cel afișat pentru băutură este prețul mediu pentru o sticlă de vin.
REZERVĂ O MASĂ LA Galletto
Ocazii de consum
Business · Casual · Cină · Convenience · De familie / Pentru copii · Evenimente · Grupuri / Petreceri · Muzica live · Prânz · Romantic · Terase ·
Resturante din aceeași categorie
ADRESA
Strada Căderea Bastiliei 78
București
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.